RUHA

NŐI: A ruha mindig kifejezi viszonyát a tánchoz, a táncoshoz, az előadásmódhoz, az alkalomhoz, a helyszínhez, a hangulathoz, a vérmérsékletünkhöz, a temperamentumunkhoz és még sorolhatnám, hogy mikhez. De! Legfőbbképpen legyen tetszetős a viselőjének, mert Ön fogja hordani, és Ön benne pompázni.

Érezze benne jól magát, akkor minden sikerülni fog. Több megoldásból is lehet választani, s mindig Ön döntse el, hogy melyiket akarja. Ehhez fel kell próbálnia a kiválasztottat, néhány mozdulatot kell benne tennie, s magától megadja a választ. Nem lehet túl hosszú, túl bő vagy szűk. Nem lehet rajta olyan kiegészítő, mellyel nem tud bánni, vagy nem tudja kezelni.

Minden tanulható, még ez is. A táncmozdulatok, lépések betanulásán kívül segíthetek a szép ruhák viseletének és a bennük való viselkedéseknek az elsajátításában is.

Lehet kölcsönzői, esetleg varrattatott, vagy vásárolt készruha, mindegyiknek egy a célja: az alkalomhoz illő megjelenés.

A mai kor kisasszonya, nője, hölgye, asszonya se maradjon ki abból az élményből, melyet egy nagy estélyiruhának a felvétele és hordása jelent. Esküvődön bizony azt a ruhát kell és érdemes választani, melyre egész életedben vágytál. Azon a napon TE VAGY A KIRÁLYNŐ!

FÉRFI:
A kiválasztott öltönyben, zakóban, mellényben, attilában, frakkban lehessen jól táncolni; ez nagyon fontos. Ez csak akkor lehetséges, ha elasztikus anyagból varrták és a szabása a táncos mozdulatokhoz igazodik. Különben az egész öltözet pont az ellenkezőjét váltja ki. Nem jó, ha a válltömés felugrik, a gombok feszülnek, és hírtelen rövid a felsőrész. Ennek kivédéséhez le kell venni, és máris elegáns mozdulataink lesznek. Nyugodtan lehet táncolni ingben és nyakkendőben, esetleg a hozzá illő mellényben. Itt ugyanis a hangsúly az előadásmódon van, azt pedig jobb, ha semmi sem akadályozza.