TÁNC, ÉLET, ÉLETMÓD!

Tánc az élet! Hiszen az élet maga is tánc, tele van zenével és ritmussal. Állandó körforgásban van, csakúgy, mint a táncosok a parketten. A hasonlóság önmagáért beszél, aki többet tud, gyakorlottabb, jobban boldogul az élet „színpadán”. A tudás hatalom, mely önbizalmat ad, AZ ÖNBIZALOM PEDIG CSODÁKRA KÉPES!

A hölgyeknél a NŐIESSÉGET, uraknál a FÉRFIASSÁGOT emeli ki a tánc. Nagyon sokszor elmegyünk dolgok mellett, nem vagyunk képesek észrevenni azt, mely csak egy karnyújtásnyira van tőlünk, pedig a miénk lehetne. Újra kezdeni, „újjászületni” többször is lehet, a megújulás biztosan mindenkit előbbre visz.

A tánc az ÖNKIFEJEZÉS ESZKÖZE, a közben felszínre törő érzelmeink, kihoznak belőlünk olyan dolgokat is, melyre mindig is vágytunk.

MEGERŐSÖDNI testileg és lelkileg a tánc által is lehet, sőt kell!

A tánc ÉLETSTÍLUS. A tánc érzelem, a tánc ott van a szerelemben, a munkában, az elmélyülésben, a pihenésben, a felfrissülésben.

REKREÁCIÓ a tánc. Ez egy olyan idegen szó, melynek nincs magyar megfelelője. Tulajdonképpeni célja a prevenció(megelőzés), az egészséges ember életkedvének, munkaképességének, teherbírásának a visszaállítása és megnövelése. Segít megelőzni a bajt, nem engedi kialakulni a betegségeket. A rekreációs szakember tanácsokat ad a sportolás elkezdéséhez és a pihenéshez (mely lehet aktív vagy passzív), a táplálkozáshoz, együttvéve az ÉLETMÓDVÁLTÁSHOZ.

A tánc valójában mit hoz ki belőled, azt előre nem tudhatod, de biztos, hogy változtat rajtad, mert HATÁSSAL LESZ RÁD. Ritmusérzéked, mozgáskultúrád, kondíciód, felfogásod, reakcióképességed, ismeretségi köröd, szokásaid, lehetőségeid, elvárásaid, hallásod finomsága, lelkiséged, pszichéd, ÉRZELEMVILÁGOD mind-mind előtérbe kerül.

Mind ez miből indul ki? Egy apró mozdulat, néhány lépés egyedül, majd partnereddel, kivel együtt mozogsz és táncolsz a legkülönbözőbb zenékre.

  • Előadások a rekreáció témakörében
    • Tanácsadás egyénre szabottan
    • Szintfelmérés