CIPŐ

Talán ez a legnehezebb kérdés. A mindenkori divatnak megfelelően, az akkori ízlésvilágnak gyártanak lábbeliket. Ez bizony a táncnak sem tesz jót. Olyan cipőt kell előre választani, amelyben elképzelés szerint egész nap és éjszaka a lábán lesz. Ez egy vadonat új cipőben lehetetlen. Ezért nagyon meg kell nézni mit vesz meg! Az a legjobb ötletem, ha az üzletben próbál benne lépni, s legalább néhány percig maradjon a lábán. Lényeges szempont mire szánjuk a cipőt! Amennyiben bemutató vagy normál tánchoz kell, meg kell felelnie a tánccipő kritériumainak, jellegének.

További jó keresgélést kívánok Önnek, hívjon fel, ha segíthetek.

NŐI: Az sem árt, ha pántja van, ne Önnek kelljen tartani a cipőt, hanem a cipő fogja a lábát. Aki életében nem hordott még magas sarkút, annak előtte gyakorolnia kell az ilyen cipőben való járást.

Érdemes a táncórákra elhozni az új szerzeményt és abban próbálni, mert mire eljön az esküvő napja, jól bejáratjuk: piszkos lesz, ráncos lesz, lepottyan róla a kisvirág. Vicc volt! Azonban, van a módja annak, hogyan védjük meg a cipőnket az elhasználódástól és a lábunkat a sérüléstől. Itt nagy titok lappang!

FÉRFI: A lehető legkényelmesebb félcipő a legalkalmasabb, amely lehet bőr, vagy műbőr is. Fontos azonban, hogy illjen mindkettőjük ruhájához. A férficipőt is ki kell próbálni a nagy nap előtt, mert okozhat meglepetéseket. A túl széles perem, kocka orr, kemény- és csúszós talp nem kedvez a tánclépéseknek. Előnyös, ha a cipő talprésze hajlik. Mivel új cipőről beszélünk, s esküvőre készülünk, már nem szabad sötét cipőpasztával tisztítani, ugyanis az mind a női cipőre és ruhára fog rákenődni. Jó gyakorlást kívánok benne a táncórákon.