Még egy lépés és akkor már másnak hívják!


A tánc EMOCIONÁL! Az érzelmekre hat, izgalomba hoz.

EMÓCIÓ (latin elnevezés):
1. felindultság, erős érzelem, izgatottság
2. lélektanban: a szervezet fiziológiai állapotából fakadó érzelem

Elmondhatom magamról, hogy tánciskolámnak fiú gyermeke született, sőt jön a következő fiúcska is. Álljon itt az a mesébe illő történet, mely szemem láttára alakult, cseperedett és nőtte ki magát - legnagyobb örömömre - egy komoly kapcsolattá tanítványaim, Irén és Sándor között.

Igazi meseszerű történet, melyben legszebb a valóság! (Videó film: 1. rész, 2. rész, 3. rész)

"Egy kora tavaszi napon az autóm szélvédőjén találtam egy kis lapocskát. Mielőtt kidobtam volna, észre vettem rajta egy nagy, harmincas számot. Egy tánciskola szórólapja volt reklámszöveggel, amely táncolni hívott ENGEM, AKI MÁR 30 ÉVES IS ELMÚLTAM. Nem hittem a szememnek, mert arra bíztatott, hogy sohasem késő, bármikor el lehet kezdeni táncokat tanulni, ugyanis nincs korhoz kötve. Ez a kis szórólap meggyőzött arról, hogy vágjak bele a tánctanulásba 30 éves kor felett. Örömöm határtalan volt, hisz ez idáig a tánc teljesen kimaradt az életemből, csak álmaimban láttam magam táncolni. Hatalmas lelkesedéssel és nagy izgalommal megjelentem az első táncórán. Akkor érdeklődőként nem gondoltam, hogy végig ott maradok, így az információ megszerzése után elköszöntem. A lépcsőn haladva lefelé megszólalt bennem egy hang:

Biztosan haza akarsz menni? Mitől félsz? Fordulj vissza! Ismét felmentem a lépcsőn és megjelentem az ajtóban. A tánctanárnő kedvesen betessékelt, s azt kérte, álljak be a többiek mellé. Elkezdődött az óra és a kellemes hangulatban hamar elbűvölt a tánc világa, amelyre mindig is vágytam. Egy kicsit aggódtam, mert nem volt partnerem, de eleinte egyedül táncoltunk, így nem volt probléma belőle. Később, amikor párost táncoltunk, táncpartnerre is leltem ebben a táncos körben. Az első lépéseknél természetesen, nehogy egymás lábára lépjünk, távol álltunk egymástól. Gabriella tánctanárnőnk biztatott minket: most már közelebb léphetünk egymáshoz anélkül, hogy csetlő-botló lábaink összeakadnának. Így, ahogy egyre ügyesedtünk, egyre közelebb kerültünk egymáshoz, változott a tánctartásunk is. Gabriella mindig azt mondta: még egy lépéssel közelebb.

Arra gondoltam: ha még egy lépéssel közelebb... És valóban, már másképp hívják:

ESKÜVŐ, majd András és Péter megszületése Ivett mellett. Hisz két kis élet így született, és számunkra így kapcsolódott össze a TÁNC ÉS AZ ÉLET a Buena Vista (Vida, Vita) Tánciskolában. Gabriella nem csak a tánc mestere, hanem az élet Jótündére is."

 

SÁNDOR ÉS IRÉN

Egyik oldalról egy "romantikus mese", másik oldalról maga a valóság!